Bitumen

Bitumen daken zijn onze specialiteit

Een traditioneel dak van bitumen wordt door ons gemaakt met dakbedekking uit de beste kwaliteit bitumen en inlagen, om er het beste uit te halen voor een zeer langdurige periode. Onze dakdekkers werken al jaren met dit product en weten er dan ook altijd niet alleen een waterdicht dak van te maken, maar een mooi dak staat bij ons ook heel erg hoog in het vaandel!

BITUMEN

Voor een bitumen dakbedekking of renovatie/reparatie kunt u met een gerust hart terecht bij Ketelaars Dakbedekkingen. In Nederland zijn de meeste platte daken voorzien van bitumen dakbedekking, maar kunnen ook op hellende daken worden toegepast. Geen dak is te groot of te klein voor Ketelaars Dakbedekkingen. Bitumen kent vele voordelen namelijk:

  • Waterdicht
  • Supersterk, dus gaat lang mee
  • Bestand tegen de verschillende chemische stoffen
  • Enorme kleefkracht op diverse materialen

Kortom een bitumen dakbedekking is een prima keuze om u en al uw bezittingen te beschermen tegen alle seizoenen van ons kikkerlandje.

De dakdekker begint met het uitrollen van het dakleer totdat uw dak compleet bedekt is met bitumen. Al het overtollig materiaal wordt secuur weggesneden en daarna is het tijd voor de brander. Branden is dé manier om bitumen dakbedekking grondig en waterdicht aan het dak te bevestigen. Dit is een uiterst precieze klus en helemaal toevertrouwd aan Ketelaars  en dan kan uw dakbedekking er weer vele jaren tegenaan. Vaak wordt er voor gekozen om kiezelstenen te leggen op een bitumen dak.  Dit is om het water op te nemen en daardoor voorkom je het ontstaan van plassen. De kiezelstenen zorgen voor isolatie, hierdoor is het huis in de zomer heerlijk koel en in de winter blijft de warmte lekker binnen . Extra voordeel  is dat hierdoor de bitumen dakbedekking nog langer mee gaat!

Heeft u al een dak liggen van bitumineuze dakbedekking? Deze hoeft er vaak niet afgehaald te worden. Dat scheelt u in de kosten en zeker niet in de kwaliteit. Wij kunnen namelijk gewoon een nieuwe dakbedekking laag over de oude heen branden. En tevens geven we daar nog steeds 10 jaar garantie op!

Brandveilig

Omdat met bitumineuze dakbedekking open vuur aan te pas komt denken we te allen tijden aan de brandveiligheid tijdens ons werk. Wij werken altijd volgens veiligheidswet NEN6050. Neem snel contact met ons op voor een offerte of advies.

Zorgeloos leven onder uw Ketelaars dak!