Zink en Lood

ZINK

Ketelaars Dakbedekkingen levert en monteert al het zinkwerk voor uw dak (goot of muur) op maat en indien nodig wordt deze gesoldeerd. Zink is ambachtelijk en daarnaast een zeer breek inzetbaar product. Heeft u een modern, strak of klassiek huis/pand , zink heeft altijd een bijpassende uitvoering. Met zink maak je details die met andere materialen minder goed te realiseren zijn. Het heeft ook nog een erg lange levensduur, een sjieke uitstraling en het is een duurzaam product.

Bij Ketelaars Dakbedekkingen werken we alleen met materialen van de hoogste kwaliteit en zetten altijd de zinken dak bekleding van NEDZINK (ZinkUnie) in. Wij monteren onder andere Titaan, Nova, Qwartz en ook gepatineerd zink. Wij kunnen bovendien de ronde kraal (die zich meestal aan de voorzijde van een dakgoot of dakrand bevindt) in verschillende maten monteren.

LOOD

Loodwerk is een bijzonder gewaardeerd dakbedekkingsmateriaal met de kenmerken lange levensduur, milieu vriendelijk en het geeft een tijdloze stijl. Het metaal lood is zeer flexibel maar blijft zijn stabiliteit toch behouden door het gewicht van het metaal. Dit alles maakt het tot een populaire keuze voor huizen of bedrijven. Naast deze voordelen, zijn loden daken ook nog eens bijzonder aantrekkelijk om te zien.  Mede door de kleuren die variëren van donker tot lichtgrijs, met alle tinten ertussenin.

Loodwerk wordt voornamelijk gebruikt om het dak af te dichten en te beschermen tegen dak lekkages. Dit vermijd dat er regenwater uw woning of pand binnenkomt door het water gelijk af te voeren. Loodplaten hebben corrosiewerende eigenschappen en zijn bestand tegen water maar ook tegen  UV-straling, zout en vorst. Geluiddempend is ook nog een bijkomend voordeel.  Nadat de meterstukken lood in de gevel of schoorsteen zijn gemonteerd, werken wij de voeg uiteraard netjes af met cement.

Wilt u geen lood maar een lood vervanger? Dit is zeer diefstal vriendelijk en gaat net zo lang mee als traditioneel lood. Ook dit plaatsen wij voor u!

Bij Ketelaars Dakbedekkingen beschikken wij over alle vaardigheden en kennis die nodig zijn om professionele loodwerk/zinkwerk projecten succesvol uit te voeren van installaties tot reparaties.

Geïnteresseerd in het aanleggen of repareren van loodwerk of zinkwerk neem contact op met ons en wij komen met vakkundige antwoorden op al u vragen.

Zorgeloos leven onder uw Ketelaars dak!